Gubbjävlen kan bara ta sej!

"Glassbilen är tortyr och bör förbjudas"

"Glassbilen är tortyr och bör förbjudas"

Glassbilen med sin välkända melodi bör förbjudas. Försäljningen leder till barnfetma, menar en professor vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. 

- Försäljningen av glass och godis med hjälp av lockmelodier sammanhänger nära med problemet kring övervikt och fetma hos våra barn, menar professor Bo Sjöberg.
 
Professorn har vänt sig till konsumentminister Nyamko Sabuni med förhoppningen att regeringen ska förbjuda glassbilarna.

Glassbilens melodi har en volym som tränger in i bostäderna. Den får barnen att tjata på sina föräldrar att köpa produkterna, menar professorn som pekar på hälsoriskerna med detta. Han går så långt som att likna glassbilens melodislinga vid modern tortyr.

- Visst är det ganska enkelt att tralla melodin. Men vi vill inte störa utan glädja folk när vi kommer, säger Anders Bengtsson, försäljningschef på Hemglass till Stockholm City.

Glädje eller folkhälsoproblem, hur som helst tänker konsumentminister Nyamko Sabuni, fp, inte vidta några åtgärder på grund av professorns brev, skriver Stockholm City.


image697
Orka han. Va bara tvungen att uttrycka min kärlek till glass:D

Kommentarer

Skriv (inget dumt!) här:

Stå för din kommentar:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din egen blogg:

Det du vill säga (it better be something good):

Trackback
RSS 2.0